felmondás közlése

Gyakran előforduló helyzet, hogy a munkáltató a munkaviszony megszüntetésekor  a dolgozó elé tesz egy felmondást és egy közös megegyezést és közli, hogy a dolgozó addig nem távozhat, amíg el nem dől, melyikkel szűnik meg a munkaviszony. Felmerül a kérdés: tehet ilyet egy munkáltató?

Hozzászólások

kovkor képe

Arra a munkáltatónak joga van, hogy a közös megegyezést tartalmazó megállapodás mellett (annak alá nem írása esetére) kilátásba helyezzen egy másik jogszerű lépést, azaz például egy felmondást. Önmagában ez nem teszi a helyzetet fenyegetővé és a munkáltató nem követ el a munkavállaló felé fenyegetést, ami esetleg a közös megegyezést tartalmazó megállapodás megtámadására adhatna okot.

munkáltató azonban köteles lehetőséget adni a munkavállalónak arra, hogy döntését átgondolja, mérlegelje egyik vagy másik lehetőség választásának következményeit. Fontos, hogy ennek keretében a munkáltató adjon kellő gondolkodási időt a munkavállalónak, kérés esetén pedig adjon lehetőséget arra, hogy a munkavállaló telefonáljon (pl. házastárs vagy ismerős ügyvéd felhívása életszerű és méltánylandó kérés). Amennyiben ahhoz nem  társul más körülmény, pusztán annak a megtiltása, hogy a munkavállaló a közös megegyezést tartalmazó megállapodást és/vagy a felmondást elvigye, jogszerű lépés a munkáltató részéről.

Az a kérdés, hogy a munkáltató vagy a munkavállaló jogszerűen járt-e el a munkaviszony megszüntetése (így pl. az erre vonatkozó jognyilatkozat közlése) során, csak az ügy összes körülménye ismeretében dönthető el!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Automatikus levélküldés megakadályozása
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
6 + 7 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.